top of page

BIOGRAFIE

Als dochter van Nederlandse professionele musici groeide Laura op in Duitsland. Al op vierjarige leeftijd stond ze in vuur en vlam voor de viool en kreeg ze les van haar vader, violist Radboud Oomens. Acht jaar later werd zij leerlinge van Herman Krebbers, van wie ze tot aan haar toelating voor het conservatorium les kreeg.
Laura vervolgde 1998 haar studie in Berlijn aan de Universität der Künste Berlin bij Uwe- Martin Haiberg, waar ze in 2003 haar “Diplom” behaalde met een 9. Ze sloot haar studie 'cum laude' af met een Master of Music Performance in Londen bij David Takeno in 2004. 

Tijdens en ook na haar studie hoofdvak viool was Laura remplaçant in verschillende gerenommeerde Duitse orkesten, zoals het Deutsche Sinfonie Orchester Berlin, het Rundfunk Sinfonieorchester Berlin en het NDR Sinfonieorchester Hamburg. Ze speelde ook in kleinere ensembles als de Kammerakademie Potsdam en het Scottish Chamber Orchestra.
Vanaf 2007 was Laura gedurende drie jaar verbonden aan het Residentie Orkest Den Haag als eerste violiste, in het laatste jaar als tweede concertmeester.
In 2009 richtte ze samen met een Duitse compagnon het Unison Chamber Music Festival in Sangerhausen op, dat twee prachtige edities heeft mogen beleven.
De liefde voor de kamermuziek hebben Laura onder meer naar IMS Prussia Cove, het Gaia Music Festival en naar diverse festivals in Nederland gebracht.
Van 2012 tot 2016 maakte Laura deel uit van het Vespucci Strijkkwartet, dat in 2015 zijn eerste CD uitbracht. 

Sinds 2012 is Laura lid van het Nederlands Kamerorkest. Ook is ze af en toe te gast als aanvoerder en concertmeester bij andere orkesten en ensembles.
Met haar eigen serie 'Close–up Classics' verzorgt Laura concerten in wisselende bezettingen op verrassende locaties. In 2020 en gedeeltelijk in 2021 gingen deze concerten onder de naam anderhalvemeterconcerten.nl voor de periode waarin de 1,5 meter afstand van belang was.
Haar eigen coaching praktijk is speciaal voor musici die op zoek zijn naar nieuwe inspiratie en zowel technische als muzikale ontwikkeling.

In de zomer van 2022 debuteerde het “Oomens Trio” tijdens een concertserie in München, Duitsland. Een kamermuzikale ontmoeting met haar vader, violist Radboud Oomens en haar zus, celliste Andrea Millett, met Laura op de altviool. Daarnaast vonden de eerste twee edities van CONNECT! plaats, een verbindend muziekevenement in Haarlem, waarvan Laura de bedenker en initiator is.

In 2024 zal CONNECT! zijn derde editie beleven. 

Seizoen 2023-24 begint met een reeks recitals samen met pianiste Ksenia Kouzmenko, onder meer in het Muziekgebouw Amsterdam en in de Korenwinde in Rhenen.

De viool die Laura met veel liefde en plezier bespeelt is een Joseph Gagliano uit 1779, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De recent voor Laura aangekochte altviool is van de hand van Ritz Iwata uit Amstelveen. De altviool strijkstok van Daniël Ter Berg is eveneens aan haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

bottom of page