top of page
B021E00C-6A9F-4249-992B-BA155B054D4D.jpe

                       HET

NEDERLANDS KAMERORKEST

ENG NL

KIJK & LUISTER
120120-171.jpg

Het Nederlands Kamerorkest is al sinds 1955 een exceptioneel orkest, met een rijke historie vol hoogtepunten.

Het orkest kreeg begin jaren zestig wereldfaam toen het met oprichter Szymon Goldberg in de Carnegie Hall in New York speelde: ‘If ever a concert merited the epithet ‘perfect’, it was the one given by Szymon Goldberg and his Netherlands Chamber Orchestra in Carnegie Hall,’ schreef de New York Times destijds.

In 2004 werd Gordan Nikolić aangesteld als muzikaal leider. Hij staat niet als dirigent voor het orkest, maar voert als violist vanaf de eerste lessenaar de musici aan.

Vooral de dynamiek tussen de orkestleden van het Nederlands Kamerorkest is zeer bijzonder. Het orkest speelt meestal zonder dirigent. De musici vertrouwen blind op elkaar, en die chemie voel je tijdens een concert.

Het Nederlands Kamerorkest geeft tientallen concerten per jaar in Amsterdam, vooral in Het Concertgebouw, maar ook in het Muziekgebouw aan ’t IJ en op andere grote podia in binnen- en buitenland. Daarnaast staat het orkest ook regelmatig in een uitverkocht Paradiso met concerten waarin 20e-eeuwse componisten zoals Mahler en Stravinsky centraal staan.

Het Nederlands Kamerorkest speelt een aantal producties per seizoen bij De Nationale Opera.

Sinds 2012 maak ik deel uit van deze fantastische club. Kom eens luisteren bij een van onze concerten!

Nederlands_Kamerorkest_Muziekgebouw_aan_
Photocredits Ronald Knapp
bottom of page